Bonaparte

In opdracht van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is Bonaparte ontwikkeld. Op basis van een combinatie van domeinkennis van het NFI en krachtige algoritmes heeft SMART Research (handelend onder de naam Big4Data) een redenerend en lerend model ontwikkeld. Het ontwikkelde model is in staat om personen te identificeren aan de hand van DNA profielen en familierelaties. Het model is geïntegreerd in de processen van het NFI, waar het dagelijks gebruikt wordt. Met behulp van Bonaparte zijn onder meer alle slachtoffers van de vliegtuigramp in Tripoli (2010) en MH17 (2014) geïdentificeerd, is de Vaatstrazaak (2012) opgelost en is de serie-aanrander in Utrecht opgespoord (2014). Voor deze toepassing heeft Big4Data het volledige ontwikkelingstraject voor haar rekening genomen; van ontwerp tot aan de implementatie. Dit is een project met een omvang van meerdere jaren en tot op heden verzorgt Big4Data ook het onderhoud en de ondersteuning van Bonaparte.

NIEUWS: INTERPOL en Big4Data tekenen Bonaparte-contract

SMART-Research-levert-Bonaparte-software-aan-INTERPOL

Big4Data heeft een overeenkomst bereikt met de internationale politieorganisatie INTERPOL. De Bonaparte-software is in eerste instantie ontwikkeld voor grootschalige slachtofferidentificatie, maar kan daarnaast ook ingezet worden voor verwantschapsonderzoek en identificatie van vermiste personen. Bij de identificatie van vermiste personen draait het veelal om grensoverschrijdende gevallen.
INTERPOL

De Bonaparte-software maakt het mogelijk om met DNA van familieleden de identiteit van vermiste personen vast te stellen.
INTERPOL gaat haar lidstaten bijstaan in het identificatieproces met behulp van de Bonaparte-software.

Dit nieuws bleef niet onopgemerkt bij de Gelderlander. Ook Radio 1 besteedde aandacht aan de overeenkomst. Meer over Bonaparte kunt u vinden op de website van Bonaparte.

Deze cases kunnen u ook interesseren

Digitale sommelier

Dat de mogelijkheden van Big Data en Machine Learning oneindig zijn la..

Vruchtbaarheidstest melkkoeien

Wanneer het aankomt op kunstmatige inseminatie bij melkkoeien, is timi..

Petrofysisch beslissingssysteem

Big4Data bouwt toepassingen voor het MKB maar ook voor grote multin..

Just Enough Delivery

De Telegraaf verkoopt dagelijks duizenden losse kranten via verschille..